Vrem o conviețuire cât mai mai armonioasă în societate prin susținerea persoanelor și a echipelor de management din companii și organizații în drumul lor spre performanță individuală și organizațională. Oamenii sunt unici și au cele mai bune intenții, doar că uneori rămân “prizonierii unor obiceiuri limitative” pe care le repetă mereu așteptând rezultate diferite. Performanța atinsă indică gradul de aliniere cu sine și cu ceilalți oameni pentru a transpune în realitate obiectivele propuse.
Câteva ipoteze ce stimulează o perspectivă integrativă asupra vieții sunt următoarele:
Fiecare om este unic și are dreptul să fie tratat corespunzător (Ce ție nu-ți place altuia nu-i face).
Nimeni nu este perfect însă cu toții suntem “versiuni în lucru” mai bune cu fiecare zi ce trece.
Termenii “persoană” și “comportament” descriu două concepte diferite. Întregul comportament al unei persoane este contextual. În funcție de context (roluri, dorințe, responsabilități, competențe) o persoană se va manifesta în mod diferit.
Semnificația a ceea ce comunicăm se reflectă în răspunsul pe care-l primim și nu în ceea ce am intenționat să comunicăm.
Nu există eșec ci doar feedback. Învățarea se află în feedback nu în reușită. Dacă am percepe tot ceea ce ni se întâmplă ca fiind un feedback folositor, am “crește” continuu și am realiza că limitele apar doar acolo unde ni le fixăm singuri.
Persoana care dă dovadă de cea mai mare flexibilitate exercită cea mai mare influență asupra sistemului, pentru că descoperă mereu mai multe opțiuni posibile și pericolul de împotmolire scade.
Oamenii dețin deja toate resursele interioare de care au nevoie pentru a reuși sau le pot crea oricând. Oamenii au uneori nevoie de susținere pentru a-și reactiva propriile resurse.
Oamenii fac cele mai bune alegeri care le sunt accesibile atunci când acționează. Când suntem frustrați și supărați pe alegerile celor din jur de fapt folosim un spațiu de referință limitativ de tipul: ”Ceilalți ar trebui să opereze conform modelului meu asupra lumii sau a modelului de referință specific culturii din care fac parte”.
Când ai îndoieli lasă bunătatea și compasiunea să te ghideze iar răspunsurile nu vor întârzia să apară.
Întrebări
Care dintre aceste ipoteze te inspiră?
Pe care dintre aceste ipoteze le-ai integrat deja în stilul tău de viață?